5 idei de spatii de joaca cu nisip pentru curte sau chiar balcon

5 idei de spatii de joaca cu nisip pentru curte sau chiar balcon
  1. Cutii din plastic cu nisip
  2. Transforma o veche piesa de mobilier intr-un spatiu pentru nisip
  3. Cortul de joaca se poate transforma in loc de joaca cu nisip
  4. Piscina poate fi umpluta si cu nisip
  5. Lumea dinozaurilor sau un terariu pentru cei mici

Una dintre cele mai placute activitati pentru cei mici este joaca in nisip.  Fie ca au 2 anisori sau 8-9 ani, un spatiu cu nisip ii va tine ocupati ore bune. Imaginatia lor bogata va transforma nisipul in orice isi doresc, de la castele pana la circuite pentru masinute si chiar un intreg univers pentru figurinele lor de joaca. Pentru parinti, joaca la nisip este una dintre cele mai simple si sigure activitati pe care cei mici le pot desfasura in aer liber, asa ca v-am pregatit cateva idei pentru a crea spatii de joaca inedite.

Cutii din plastic cu nisip


Chiar daca aveti la dispozitie o gradina sau doriti sa ii amenajati celui mic un spatiu de joaca in balcon, cu siguranta nu va doriti ca nisipul sa se imprastie peste tot. Asa ca cea mai simpla si eficienta metoda este de a pune nisipul intr-o cutie, sau chiar mai multe cutii din plastic. Puteti gasi in magazine clasicele cutii de depozitare, in diferite forme, culori si dimensiuni. 



Transforma o veche piesa de mobilier intr-un spatiu pentru nisip


Un vechi dulap se poate transforma intr-un spatiu de depozitare pentru nisip si chiar pentru cateva jucarii pentru nisip. Cu putina imaginatie si indemanare, o piesa de mobilier pe care nu o mai folositi poate deveni un nisipar in care cei mici se pot juca. In plus, poate fi compartimentat astfel incat sa adaposteasca galetusele si formele. Atunci cand joaca se termina,  nisipul poate fi acoperit  pana la urmatoarea  utilizare. De asemenea, cutia de nisip poate fi folosita si ca bancuta sau masa atunci cand este acoperita, astfel incat cei mici o pot folosi la multe alte jocuri.




Cortul de joaca se poate transforma in loc de joaca cu nisip


Corturile de joaca sunt preferatele copiilor. Pot fi asezate in curte  sau in interior si le ofera celor mici un spatiu de joaca in care isi pot aduce jucariile favorite, sau pot juca tot felul de jocuri.  Dar daca adaugam si nisip, joaca devine mult mai interesanta.  Daca alegeti sa puneti cortul in curte sau gradina, cei mici vor sta la umbra, feriti de razele soarelui si se pot juca in nisip.





Piscina poate fi umpluta si cu nisip


Cine a spus ca in piscina putem pune doar apa? O pisicina gonflabila se poate transforma si ea intr-un nisipar in care cei mici se pot juca. Fie ca alegeti o piscina mare sau una mai mica, copiii vor fi cu siguranta incantati sa descopere ca pot construi castele de nisip in ea.



Lumea dinozaurilor sau un terariu pentru cei mici


Cu putina imaginatie, un loc de joaca cu nisip se poate transforma intr-un mic univers. Fie ca alegeti sa realizati impreuna cu cel mic "casuta" dinozaurilor sau doriti sa ii faceti o surpriza oferindu-i un mini terariu in care se poate juca, cu siguranta acesta va fi super incantat. Posibilitatile sunt infinite si toate figurinele isi pot gasi locul intr-un astfel de loc de joaca. Puteti realiza o mica ferma cu animale domestice sau o junga cu animale salbatice si de ce nu, chiar o plaja pentru papusi.





Taguri:

Comentarii