Lista rechizitelor scolare: Cum sa le alegi in functie de buget?

Lista rechizitelor scolare: Cum sa le alegi in functie de buget?
  1. Lista de rechizite necesare unui elev de clasa pregatitoare, de ciclu primar si de ciclu gimnazial
  2. Cum faci fata cheltuielilor pentru rechizite
  3. Cum sa gasesti rechizite scolare la preturi accesibile: clasele 1-5
  4. Lista de rechizite pentru gradinita, clasa pregatitoare si clasele 5-7

  1. Lista de rechizite necesare unui elev de clasa pregatitoare, de ciclu primar si de ciclu gimnazial
  2. Cum faci fata cheltuielilor pentru rechizite
  3. Cum sa gasesti rechizite scolare la preturi accesibile: clasele 1-5
  4. Lista de rechizite pentru gradinita, clasa pregatitoare si clasele 5-7

   

   Rechizitele scolare sunt cele mai importante produse pentru inceputul anului scolar, indiferent de varsta elevului, asa ca parintii sunt nevoiti sa inceapa din timp sesiunea de shopping, tinand cont de banii pe care ii au la dispozitie in acest sens. Afla de aici ce rechizite scolare ii sunt necesare prichindelului tau in functie de clasa in care a trecut si cum sa faci fata cu brio tuturor cheltuielilor care se impun!


Rechizitele scolare: Lista rechizitelor necesare + Cum sa le alegi in functie de buget


Desi se spune ca invatamantul in Romania este gratuit, adevarul este altul. Tot mai multi parinti se plang de faptul ca scoala incepe cu o multime de cheltuieli greu de suportat de la an la an. In acest articol vei afla ce tipuri de rechizite ii sunt necesare la scoala elevului ce debuteaza in clasa pregatitoare sau isi continua studiile in ciclul primar sau gimnazial, cum sa reusesti sa platesti toate rechizitele care ii sunt necesare in fiecare an, fara sa iei in calcul faptul ca se tot adauga noi materii, cat te costa practic sa trimiti un copil la scoala in ziua de astazi. 


Lista de rechizite necesare unui elev de clasa pregatitoare, de ciclu primar si de ciclu gimnazial


Lista de rechizite pe care orice parinte constiincios si organizat trebuie sa o puna la punct inainte de inceperea anului scolar este una destul de cuprinzatoare, dar ea se poate realiza fara stres sau panica cu mult timp inainte, in asa fel incat suma finala sa nu-l surprinda neplacut. 


Alegerea produselor se va face insa dupa ce adultul va discuta cu invatatorul sau dirigintele, in asa fel incat sa nu faca cheltuieli inutile. Lista cu rechizitele necesare pentru gradinita, clasa 0, clasele 1-8 poate fi urmatoarea de mai jos, asa ca vezi oferta de rechizite necesare pe site si cumpara produse de calitate, la preturi accesibile, in functie de clasa in care trece prichindelul tau:

  • ghiozdanul;
  • penar cu creioane, culori, stilou, guma de sters;
  • lipici, acuarele, plastilina, foarfeca, hartie colorata;
  • caiete de diferite dimensiuni, coperti, etichete;
  • seturi de geometrie si calculatoare de birou.


Cum faci fata cheltuielilor pentru rechizite


Rechizitele necesare pentru gradinita sau pentru clasa pregatitoare sunt in mare cam aceleasi si pentru clasa 1 sau clasa a 7-a, cu exceptia faptului ca difera cantitatea sau numarul lor. Desigur, pe masura ce trece timpul, iar copilul ajunge la ciclul gimnazial s-ar putea sa te confrunti si cu alte cereri din partea cadrelor didactice, in functie de disciplina pe care o predau acestea: caiet special pentru muzica sau pentru stiintele naturale, lupa pentru diferite proiecte la fizica sau biologie, tableta etc, iar lista de rechizite pentru clasa 1 sau a 2-a va incepe sa difere oarecum de lista de rechizite pentru clasa a 7-a. 


Cat costa rechizitele scolare? Probabil e o intrebare pe care ti-ai adresat-o la fiecare inceput de an scolar si ai ramas mereu cu gura cascata la stirile de la televizor care iti aduceau la cunostinta ca vei ajunge sa cheltuiesti sume uriase de bani. Tine cont de cateva sfaturi pentru a face fata cheltuielilor mereu in crestere de la an la an!


  • Fa o lista cu ceea ce are nevoie copilul la scoala pentru anul urmator si pune bani deoparte in acest sens;
  • Daca bugetul este acelasi, atunci cauta magazinele care iti pot oferi reduceri substantiale pentru a te incadra in aceeasi suma de bani ca si anul trecut;
  • Uneori copiii au anumite preferinte in materie de rechizite scolare, indiferent ca sunt clasa a 4-a sau a 6-a, iar unele dintre produse costa mai scump. Convinge-i ca nu ai banii necesari pentru aceste cumparaturi.


Cum sa gasesti rechizite scolare la preturi accesibile: clasele 1-5


Auzi des intrebarea: Tu stii cat costa rechizitele scolare? Apoi iesi in oras si cauti o librarie din care sa cumperi si ramai socat de suma finala pe care trebuie sa o platesti si iti dai seama ca invatamantul in Romania nu este deloc gratuit cum poate te-ai fi asteptat. Aglomeratia din magazinele fizice, stresul inutil, parintii lipsiti de cei 7 ani de acasa in aceste momente extrem de obositoare duc la luarea unei decizii drastice, aceea de a face cumparaturi intr-un mod relaxant, din fotoliul de acasa, manuind mouse-ul laptopului.


In mediul online gasesti mult mai usor absolut tot ceea ce are nevoie copilul tau, nu doar produse de brand, ci si variante economice, in functie de bugetul pe care il ai la dispozitie. Chiar daca isi doreste un anumit tip de ghiozdan, ai putea sa il multumesti fara probleme cu ajutorul magazinelor online ce comercializeaza produse cu preturi mult mai accesibile decat in magazinele fizice.  


Lista de rechizite pentru gradinita, clasa pregatitoare si clasele 5-7


Daca te-ai hotarat sa incepi sa faci cumparaturile si ai lista in fata cu necesarul de rechizite pentru gradinita, clasa pregatitoare sau clasele 1-7, atunci tine cont si de urmatoarele lucruri:

  • Desi vei fi tentat sa pleci cu prichindelul la shopping, nu o face, suma finala va fi cu mult mai mare decat ai crede;
  • In mediul online gasesti mereu promotii interesante, profita de ele;
  • La fiecare sfarsit de an cere invatatorului lista cu rechizitele scolarului pentru anul urmator.


In concluzie, acum ca ai aflat cateva lucruri despre cum sa cumperi rechizite scolare si sa nu depasesti suma deja stabilita, da o raita in mediul online si gaseste produsele de care are nevoie copilul tau in septembrie. 


surse foto: shutterstock.com



Taguri:

Comentarii