Cadou Copii: +50 idei din care sa te inspiri, indiferent de varsta copilului sau de ocazie!

Cadou Copii: +50 idei din care sa te inspiri, indiferent de varsta copilului sau de ocazie!
  1. Cadouri pentru copii in functie de ocazie 
  2. Cadouri pentru copii in functie de sex si varsta

Esti in cautarea unui cadou pentru copii, dar nu stii care este cel mai potrivit dar pentru sarbatorit? Vrei sa investesti intr-o jucarie deosebita, ori iti doresti sa oferi ceva practic? Gama optiunilor pe care le ai este destul de vasta, motiv pentru care este posibil sa dureze o perioada pana cand te vei decide asupra surprizei pe care o vei face. Pentru a-ti fi mai usor, in acest articol gasesti nu mai putin de 50 de idei de cadouri pentru copii, atat pentru baieti, cat si pentru fete, indiferent de varsta sarbatoritului sau de ocazia petrecerii.


Cadouri pentru copii in functie de ocazie 

Indiferent de ocazia pentru care cauti un cadou pentru copii, este important sa stii care sunt preferintele acestuia si sa decizi, in primul rand, daca te orientezi catre un dar amuzant sau practic. 


Sarbatori


Perioada sarbatorilor ar trebui sa fie speciala pentru fiecare copil in parte, fie ca este vorba de Mos Nicolae si Craciun, ori de Paste si 1 Iunie. Emotiile celor mici se datoreaza atat nerabdarii de a afla ce se afla in darurile frumos impachetate, dar si distractiei pe care o au alaturi de familie si prieteni in timpul petrecut impreuna.


Cadou de Mos Nicolae pentru copii


Mos Nicolae este un personaj care dianuie in istoria mai multor culturi, el avand diverse nume si traditii. In era moderna, este considerat ca fiind fratele lui Mos Craciun, el fiind responsabil cu daruirea de merinde si bunataturi aparte. Daca vrei sa acorzi unui copil ceva deosebit cu ocazia acestei sarbatori, daruieste-i un cadou simbolic conform traditiei, precum o specialitate culinara preparata in casa, ori hainute mai elegante. 

Cadouri de Craciun pentru copii


Sarbatorile sunt foarte importante pentru copii, in mod special cele de iarna. Cu ocazia venirii lui Mos Craciun, parintii incearca nu doar sa le ofere copiilor darurile pe care acestia le-au mentionat pe lista de dorinte, ci si sa creeze o atmosfera magica, potrivita evenimentului. Cel mai indicat este ca de Craciun sa se puna accentul pe invatarea unor valori, pastrarea unor standarde, iar ca gest simbolic (cel putin pana la o anumita varsta), sa se respecte lista de dorinte pe care copilul o scrie Mosului.


Cadouri de Paste pentru copii 


Sarbatorile Pascale se axeaza foarte mult pe timpul petrecut in familie, alaturi de persoanele dragi si iubite. Cand esti in cautare de cadouri de Paste pentru copii, poti alege dintr-o gama vasta de sugestii, cele mai frecvente idei regasindu-se la sfarsitul articolului.


 

Cadouri 1 Iunie


1 Iunie este o sarbatoare nu doar pentru cei mici, ci si pentru adulti, odata cu aceasta zi fiind oficial inceputa frumoasa si calduroasa vara. In aceasta zi, printre cele mai frumoase cadouri se pot numara o zi speciala de joaca, vizita la un parc de distractii, dar si obiecte sau jucarii pentru afara, in mod special daca cel mic se poate bucura de ele in curtea casei.


Zi de Nastere


Ziua de nastere este un eveniment anual important pentru fiecare persoana, in mod special pentru copii. Incearca sa vorbesti cu sarbatoritul, ori cu parintii acestuia, pentru a afla ce isi doreste, incercand sa imbini placutul cu utilul. Profita de luna in care este nascut micutul si orienteaza-te de un cadou pentru copii in functie de sezonalitate - haine, jucarii pentru exterior, rechizite, bilete la un concert sau spectacol. Ofera-i celui mic ocazia de a-si creea noi amintiri, incercand totodata sa ii daruieti ceva special, pe care il are pe lista sa de dorinte, ori care ii va fi practic pentru o perioada indelungata.



Onomastica


“Ziua de nume” nu presupunea punerea accentului pe daruri propriu-zise, ci pe crearea unor amintiri de neuitat. Incearca sa ii oferi o petrecere surpriza sau o excursie cu familia, invitand chiar si cativa prieteni ai sai. Aceasta este o ocazie perfecta in care adultii pot petrece timpul impreuna, in timp ce micutii se distreaza in felul lor sub supravegherea “celor mari”.


Cadouri pentru copii in functie de sex si varsta


Anumite surprize sunt potrivite doar dupa o anumita varsta, in timp ce altele se clasifica dupa sexul celui mic. Indiferent ca esti in cautarea unor cadouri pentru baieti sau fete, ca incerci sa gasesti un cadou ideal pentru copii de 1 an, ori un cadou pentru copii de 10 ani, in mediul online gasesti o gama vasta de produse pe care le poti achizitiona simplu si rapid. Bebe Pufos are in oferta sa sute de posibile cadouri din care poti alege un cadou ideal pentru sarbatorit!


Cadouri bebelusi 0 - 1 an


In cazul nou nascutilor, dar si al copiior sub 1 an, este destul de dificil sa alegi un dar potrivit. Desi gama optiunilor este vasta, ei sunt in continua schimbare, avand un ritm alert de crestere. Datorita acestui fapt, te poti orienta catre achizitionarea unuia dintre urmatoarele cadouri pentru bebelusi:

- Saltea speciala de joaca;

- Jucarii muzicale;

- Carusel animat pentru carut sau patut;

- Album special, tip jurnal, pentru evolutia micutului;

- Casti speciale de protectie fonica.


Cadouri pentru baieti


In majoritatea cazurilor, baietii tind sa aiba o curiozitate inca de la o varsta frageda, fie ca este vorba de necunoscutul ascuns de natura si mediul inconjurator, fie ca este vorba despre multiplele domenii tehnice. In functie de varsta sarbatoritului, alege cadouri pentru baieti care sa ii distreze si provoace constant, conform varstei si intereselor pe care le au, fara a le neglija aptitudinile native. 


Cadouri baieti 2 - 6 ani


Masinutele, jucariile zgomotoase si luminoase, dar si figurinele sunt doar cateva dintre centrele de interes ale celor mici, fiind un ideal cadou pentru copii de 2, 3, 4, 5 si chiar 6 ani. In aceasta perioada, ei vor dori sa cunoasca prin atingere ceea ce ii inconjoara, neputand inca sa exploreze in detaliu fascinanta lume din jur. 

Daca doresti sa oferi un dar practic inclusiv pentru parinti, opteaza pentru un accesoriu special, precum un cort de interior, un covor cu animatii, veioza cu lumini colorate, sau discuta cu familia pentru a afla de ce anume s-ar putea folosi.


Cadouri baieti 7 - 13 ani


Cadourile pentru baieti de 7 ani, 8, 9, 10, 11, 12 sau chiar 13 ani sunt deseori o provocare, insa nu sunt o misiune imposbila. Fiind deja scolari, incepand sa socializeze si sa comunice unul cu celalalt, copii dezvolta pasiuni si preferinte, de aceea este ideal sa vorbesti cu ceva timp inainte cu cel mic pentru a vedea care ii sunt dorintele. Orice cadou pentru copii ar trebui sa aiba si o aplicabilitate practica, in mod special dupa ce acestia au intrat in sistemul educational oficial, deoarece ei trebuie sa experimenteze cat mai mult, descoperind ce le place si ce nu, dupa ce au testat ei insisi.


Cadouri pentru fete


Se spune ca este foarte usor sa faci cadouri fetelor, indiferent de varsta, insa acest lucru depinde foarte mult de impactul pe care darul vrei sa il aiba. Afla care sunt pasiunile si activitatile care o fascineaza pe sarbatorita, incercand sa imbini utilul cu placutul, facand alegerea nu doar pentru aspectul darului, ci si pentru utilitatea sa.

Cadouri fete 2 - 6 ani


Fetele sunt de cele mai multe ori delicate si tind sa isi manifeste atasamentul emotional mai mult fata de ceea ce le inconjoara, in comparatie cu baietii. O casa de papusi, accesorii pentru par sau figurine cu personajele preferate din desenele animate sunt doar cateva optiuni ideale, in mod special cand este vorba de un cadou pentru fete de pana in 6 ani. Totodata, un set de unelte si accesorii pentru arte plastice poate fi alegerea ideala, in mod special daca micuta este deja pasionata de crearea artistica.


Cadouri fete 7 - 13 ani


Pe masura ce inainteaza in varsta copilul, nu devine neaparat mai usor sa alegi cadouri pentru fete, chiar daca au 10, 11 sau 13 ani, in mod special daca iti doresti ca darul tau sa le fie de folos si sa le fie pe plac pentru o perioada indelungata. Aptitudinile si preferintele copiilor apar de la varste fragede, asa ca poti sa investesti in ceva care sa le fie folositor, in functie de hobby-urile sale.


+50 Idei din care sa te inspiri cand cauti cadouri pentru copii


Cadouri pentru copii - Jucarii


-Papusi (+ accesorii)

-Casa de papusi

-Masini

-Figurine desene animate

-Jucarii de plus

-Seturi - Artistice

                   -Pictura

                   -Modelaj

                   -Lucru Manual

             -Tehnice 

                 -Kit-uri constructii (cu / fara magnet)

                         -Roboti

                         -Piste auto si Masini

                         -Nave Spatiale

                         -Orase

                         -Trenulete

                        -Avioane

                   -Seriile LEGO

             -Lucru manual

                    -Cusut

                    -Decupat

                    -Lipit

                   -Tehnici tip Origami

             -Jocuri de Rol (Jucarii tehnice specializate)

                   -Doctor

                   -Bucatar

                   -Mecanic

                   -Stilist

              -Plastilina

              -Pistol baloane de sapun

              -Cuburi

              -Puzzle


Cadou copii - Haine 


- Seturi de haine asortate cu ale parintilor

- Costume speciale / personalizate / cu imprimeuri

- Sosete cu personaje sau cu modele deosebite


Idei de cadou copii - Accesorii si bijuterii


- Cutie muzicala 

- Set de confectionare bijuterii si accesorii DIY

- Masca pentru dormit

- Instrumente speciale de aranjat parul copiilor


Cadou pentru copii - Rechizite


- Creion 3D

- Ghiozdane

- Penare

- Seturi instrumente de scris

- Mape

- Semne de carte

- Caiete tip Jurnal personal


Cadouri pentru copii - Decorarea si completarea dormitorului




- Seturi lenjerie pat

- Perne personalizate (ca forma si imprimeu)

- Set decorare camera copilului in regim DIY

           - Tapet

           - Colaje

           - Forme fosforescente

          - Abtibilduri

- Lampi de veghe pentru copii

- Proiector colorat special pentru dormitor

- Cort de interior pentru copii

-Tabla

     - Magnetica (pentru scris / desenat - creion special)

     - Carton negru (creta / carioci)


Idei cadouri copii - Jucarii de exterior


- Minge

    - Fotbal

    - Volei

    - Baschet

- Rachete / Palete

       - Tenis

       - Badminton

- Pistol cu apa

- Pogo stick

- Vehicule fara pedale

- Vehicule cu pedale

- Role 

- Bicicleta

- Tricicleta

- Trotineta


Cadou copii - Decoratiuni gradina


- Piscina gonflabila

- Tobogan

- Casa de jucarie

- Cort


Idei de cadouri pentru copii - Daruri practice


- Cursuri 

      - Limbi straine 

      - Aptitudini / Hobby-uri

         - Caligrafie

         - Muzica

         - Arte plastice

        - Teatru

        - Sport

- Carti

      - Pentru colorat

      - Interactive

     - Lectura 

     - Enciclopedie  pentru cei mici

     - Dictionar interactiv (limbi straine)

- Echipament sportiv (sau accesorii)

- Glob pamantesc (clasic / cu lumini)

- Instrumente muzicale

- Microscop

- Binoclu

- Telescop

- Machete pentru construit (lemn)




Cadouri pentru copii, intreaga familie si grupul de prieteni al celor mici



- Sedinta foto (+ album)

- Vacanta / Excursie

- Petrecere surpriza

- Bilete

       - Concert

       - Show pentru copii

       - Spectacol de teatru

       - Cinematograf

- Jocuri interactive - sociale

       - Monopoly

       - Activity

       - “Nu te supara frate”

       - Catan

       - Jenga



Un cadou copii ideal este acela care le aduce nu doar bucurie, ci si amintiri de neuitat, oferindu-le prilejul de a invata ceva. In functie de bugetul, ocazia, varsta si sexul sarbatoritului, ai multiple variante din care sa alegi un dar exceptional. Nu ezita sa te consulti cu parintii micutului, in mod special daca nu ai avut ocazia sa stai mult cu acesta. Perioada copilariei este magica daca persoanele din viata copilului se lasa a fi copii din nou astfel incat sa il inteleaga si sustina corespunzator. 



Sursa foto - ShutterStock.com


Taguri:

Comentarii